9.2.12

penat wey !

assalamualaikum !

aduhai..awak2 semua cer tengok tajuk entri..seriously nana penat ! penat apa? penat dengan kerja sekarang...ye lar mau tak bangun pagi bersiap bagai macam nak pergi sekolah..dalam pukul 7 dah tercacak kat depan nursery..adoii hari2 macam ni boleh krem hypothalamus ,cerebrum dengan medula oblongata nana ! hax! apeker itu? masuk bio pulak dia nie !

 sesampai jep kat nursery tu keja nana ialah meluru ke dapur tuk jerang air.. cewah guna bahasa melayu baku tuuu! sambil2 tu usha2 mak bapak yang hantar anak2 diorang ke sini..adooii tu first part...tu ok la..but bila ada baby firdaus nie..otak nana dah macam tak berfungsi lagi..mak dia baru je hantar dia ke sini dua tiga hari lepas..and what make me suprise is..baru 2 bulan 10 hari kot..if i'm not mistaken la , kecik lagi kot..and i start wondering why his mom let he to stay with us? macam memberi 10000 percent kepercayaan kepada kitaorang yang bekerja disitu.. yang baby lagi satu  , adam tu takpelah kan dah 4 bulan..tak kuat sangat nangisnya..badan pun solid..senang sikit nak jaga.yang si firdaus tu alahaiii keciknya badan dia..silap2 haribulan nana pegang je baju dia orang dia tak..mau tak...ringan cik kak oiii....

first day mak dia hantar usung sekali tok wan dia.tok wan dia mami woiwoi..sayang betoi cucu dia..pantang tu ,pantang ni..taw habis..siap bagi minyak segala bagai..and the last part is tok wan and his mom said to us including (me and kak noryah) yang firdaus ni suka tersedak susu..and im like.....what???? am i mishear that? ko giler ke hape? dahlah aritu  masuk paper ,tv, radio semua pasal baby 3 bulan dengan 7 bulan yang meninggal sebab tersedak susu..adakah aku fobia? ya tak sanggup nak facing semua2 nie...so nana tak ambik part jaga fidaus..nana lebih sanggup jaga budak2 lain..

k tu jep nak story mory :)


abis bulan 2 ,berenti keja..tapi sayang nak tinggai amani ,aqilah ,azfar ,damia ,adam ,fatah ,humaira ,aqil
adoiii =='

macam 'mak mak' dah aku nie (:





5 comments:

AIRA said...

nanako, please show no moan when you're working:) do it sincerely...hihi..cakap senang ler x rasa..anyway chaiyok!!!send my hug and flying kisses to the tots.

cik nana said...

huhu..wan good news..mak dya(firdaus) x jadi antar..hehe!

AIRA said...

ala x sampai la wan nya hug and flying kiss to him:(

cik nana said...

huhu...wan dya kecik owh..tak berat lgsung..sebab tu nana takut nak jaga,,btw nak stop dah..bln 3 nie nak dftar lesen gan qis..u want to join us???

AIRA said...

nak3x gtau wan bila tau..wan nak jemput makan knuri kat umah tok wan 25/2..datang tau bestie yg lain semua on..

Post a Comment