23.11.12

holiday at ipoh :)



assalamualaikum handsome and preetiess, aicee.. sihatkah? ok blog is under renovation. amboi macam rancangan santai-santai deko jep. hehe. just nak share ari tu g ipoh, tak g jalan memana pun coz mak kitew g meeting marking stpm.. so just duk bergolek tengok tv dalam bilik hotel, makan maggi, on9 guna laptop, 0n9 guna tab, and teman adik-adik cik nana mandi swimming pool. but breakfast ohsem la kan, 2 hari makan sedap sedap. hehe. ayah takde gan adik laki.diorang g keluar jemaah tabligh. coincidently kat area ipoh juga, so dapatlah kejap spent time with my daddy. walaupun sekejap, but precious tau. kla, let picture tel the story , ok?*kenyit mata sikit :)



 mirah and fifah

 peace tak peace, rambut cam hape dah nie, swim2 



si adik yang menyuruh kakaknya mandi. haha


nak mandi gak*dalam hati


ok thats all, banyak g nie, tapi lambat sangat uploader nie.,
wassalam :) nite!

smile :)



blog ini dalam renovation. quite excited :)



17.11.12

innallaha'ma'ana :)



assalamualaikum!
hello everyone
long time not updating my bloggie..
yeay sem 2 is coming..
so scared! i've to put more effort this time.
biology, chemistry,science computer, mathematics
i pledge to myself. i'll not ignore all of you, promises! okay?
wondering my future lecturer.. and yeay the result
2 weeks after sem 2, i'll know my result.
hmm, what will my pointer be?

and what the heck, im still thinking about MUET. haunting and haunting me..
to my sis,gudluck for physic and other papers.. kesian kena duduk hostel.. and by tomorrow,im heading to ipoh accompanying my mom coz she has a meeting in stpm paper. oh man, i miss my ayah.. sob sob..keluar g tabligh, but nevermind,sacrifice for ad-din  make us get a lot of pahala right? pahala tuk  my mak juga sebab rela ditinggalkan suami agar suaminya dapat berjihad di jalan allah..im glad having this 'carahidup'.. sakinah dan mawaddah... manglish sudah.. hehe..


to  someone, i dont know why i've this kind of feeling, sometimes,i like be with you,and yea at the same time,i dislike you..hate that feeling. syaitan go away! please dont find me in your hard time,coz obviously show that i only 'useful' when you get caught in problem..if im in wrong minded, please tell me..
i know im your friend but all of the 'kenangan' cant be delete easily just like that, im woman.. maybe letting someone else in your life look easier for you, but not me.. you are wrong if you think im like that. kadang2 kita kena lepaskan sesuatu yang kita sayang agar dia lebih bahagia..umm..arrrrr!!...nope nope! tak harap pun kat dia,  awatlah lemah sangat nie?! dear aminatul husna, kumbang bukan seekor, ada lagi baik daripada dia.. much much much better. kan kan ? close your heart with ALLAH, kau tak rugi anaythinx pun kalau lupakan dia.. maybe i should treat him like a friend, realfriend.. ish apa daa?
melalut sudah..




 thats all, wassalam:)



4.11.12

freeDOM

assalamualaikum!
hello blogger(s)
esok paper last, kimia!
yeay~ excited nie :)

kepada lelaki di luar sana, please jangan ganggu hidup saya.
opss, hehe.. nanti2 la cik nana update ,okay?
saya sayang ayah saya,
MAHADZIR IBRAHIM <3 <3 !!



3.10.12




assalamualaikum people(s)
jadual semakin pack kat matrik nie.hoho
so by this friday, K4S3T2A and K4S3T2B and other class will going to kelab cinta sayang resort and having our golf theory and practical course.how so exhausted .can't imagine that day. and the next day on saturday, our matriculation will having ' larian kakom.'
yeay thats all i want to post right now. 
till then, wassalam :)





26.9.12

im . new.

assalamualaikum .
bismillahirahmanirahim

it such a long time im not updating my blog.. PSPM around the corner and most of my time is used for study..
eh ye ke? im trying.. at least *sigh* 
let bygones be bygones.. life must go on no matter how hard we face the world, the people and so on.
and proudly to say im FREE.
 thanx for HIM that show the way..
indeed, ALLAH is MERCY. He know better than us.
im want the bless, the jannah and happiness now and hereafter..
no matter what peole say, im ordinary me.. still finding the light..
people make mistake, so do i..
im forget ALLAH is always there for me, watching all my good and bad doing . always love me and you. 
mom, dad, sibling, friends who always love me.. remember me.. take care of me.. but badly.. i choose the wrong path . im  finding one who never understand me, never love me and never take care what im doing..
im far away once, but i'll make sure it will not happen anymore.. not even again..please god, i need your hidayah.. im tired of this. betul la orang cakap.. kadang-kadang kita bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang betul..but now, just let it go, take a deep breath becoz i rather choose happiness.. the real happiness..

  to balqis.. i miss you so much.. if you read my blog, please tex-ing or call-ing me..i know we are so far away.. jordan and here. but love will never make us far apart, right?
you and i far .. so far.. and i miss your advice, your hug. :"( thanx for the advise. im really appreciate that. so grateful for having you as my sahabat.. sahabat syurga. insya-Allah.

thats all.
people dont judge me by my past. now is future. and im new aminatul husna. im GLAD to be NEW me. never change for others. just me. ordinary me..





4.9.12

sakitnya hati nie

assalamualaikum and good night for all, finally balqis dah fly ke jordan  about 10 pm just now. for 4 years tu! huhu, sedihnya,, wish u all the best! love you, sebaknya.. dan malam nie juga bawa 1001 kisah bagi diri kerdil ini. nana dah tak tahan, mungkin nana terlalu baik sangat, sebab tu nana terkena sendiri, SAKIT.. apa yang dia tahu? minta maaf beribu kali tapi still buat benda yang sama. ok fine sebab sayang sangat kan.. jadi macam nie ni.. tak reti nak appreciate.. kesabaran setiap orang ada batasnya.. makin orang bersabar, makin naik lemak.. lantaklah.. cukup ayah nana yang baik plus hensem gila plus penyayang! bukan macam dia! cinta buat aku lemah!! benci!!  i'll prove that im better than he. we'll see it.. tak larat nak sabaq.. aku sabaq , apa aku dapat, wat sakit limpa hati suma. takpa.. sapa buat baik dengan nana, for sure nana buat baik dengan dia.. sapa yang buat jahat, nana tak kan balas, biar allah yang balas perbuatan korang.. penat nak layan. hablu minnallah wa hablu minalnas :)

wassalam.

14.8.12

kedebabommmm~~


assalamualaikum!
huihui~~
lagi 4 hari je lagi nak raya..
kejap je kan?
hoho..
terbayang kampung, kazen , maklong, makngah, cupah, and so on..
taun nie best agaknya raya coz famili mak ngah angkut suma anak menantu dia balik beraya kat butterworth
andd......
guess what?
kak yana and kak dila bawak perut..huhu.. cik nana dapat lagi anak saudara.. walaweii~~
syok! hoho.. hapy macam nana dapat anak plak.. hehe :P

balik rumah kali nie best wok!
happy jep~
kahkah.. sabab pew sebab pew??
sebab dah lulus jpj, dah wat i.c baru n the best part is people say im slimmer than before..hahaha! (mau tampar kah??)
hoho.. yup, i admit la kan,, kuruih sikit..
dok matrik, penat belajar katakan,,ceh! tak boleh blah.

teringin plak men bunga api.. hoho..
sudahlah takat nie dulu ceq maqapu..
sekian,

tata!
wassalam :)


nie pic zaman tok kaduk,, jangan terpedaya :) 

27.7.12

Ya Allah
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arsy (Al Marfu’atun ‘Ilmi)
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitkan perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Ya Allah
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berilah aku petunjukkan kearah rahmatMu

Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu

Ya Allah
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insn lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharugi ujianMu

Ya Allah Tuhanku…
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa dihati
Amin Ya Rabbi Allamin..




 credit to : blog irene nadia :)

26.7.12



kau tak layak bagiku, cukuplah ALLAH di hatiku

jauhi diriku, dekati waliku..

mampu?

25.7.12


assalamualaikum..
bismillahirahmanirahim
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang..

ok malam ni nak kongsi ilmu lagi :)
suka tak suka tak?
heew..
 korang korang..
pernah tak korang terfikir sejenak..
semakin kita meningkat dewasa, semakin banyak kan masalah..
masalah ni macam-macam..
yang simple pon boleh jadi complicated..

sebenarnya la kan nana nak citer pasal citer yang dalam novel islamik aritu..
cinta high class..
best! novel tarbiah 2 dalam satu!
lagi elok daripada beli novel cinta
 wey korang nana tulis nie jangan komen apa-apa okay..
just "bersedia dan nak mempersiapkan diri" je k..
takdak kena mengena dengan sesiapa yep

amy, mak kalau baca post akak,, jangan gelak taw
><'

buat bakal suamiku yang aku sendiri tak tahu siapa dan di mana kamu..
semoga ketika ini kau sedang mempersiapkan dirimu dengan ilmu agama , ilmu dunia, dan ilmu rumahtangga..


aku juga berharap kau tidak sibuk mengusik, tetapi menyibukkan diri dengan menjadi imam kepadaku

buat bakal suamiku, semoga kau setia menjaga cinta.. selagi aku setia menjaga cintaku untukmu, selagi itulah aku berharap kau juga akan begitu kepadaku..

aku impikan suami yang soleh dan jujur.. jadi akan ku persiapkan diriku dengan sifat-sifat kejujuran dan muslimah sejati, insya-Allah..

ku kirimkan doa untukmu walau di mana engkau berada kerana aku yakin moga nanti ALLAH sampaikan aku kepadamu..

suamiku, ku simpan cinta ini hanya untukmu, yang halal bagiku, tiada lain untukku..



23.7.12

move on :)

 assalamualaikum and hello there!
ok dah masuk hari ketiga berpuasa.. so korang camna?
ok ke ko? hehe..
solat terawih penuh dak?
tak buat 20, jadi la kan 8 rakaat..
ok hidup harus diteruskan..
walau berat mana ujian yang menimpa..
life must go on bak kata orang putih..
jadikan pengajaran dan bangkit dari kejatuhan..
asal pelik eh ayat nie? haha..lantaklah..
petang2 ni kan, otak blur pulok..

mak, ayah i miss u...
huwaaa.. nak balik rumah..
syokkknya dapat manja2 dengan mak ngan ayah..
rindu meyhh..


ok korang ups is just around the corner..
kuiz pulak tiap2 minggu,..
aihh.. sabaq je la..
math oh math, please be nice to me boleh dak?
haha.. rosak bahasa..
guna manglish jadi lagu nie teruih..
hehe..

kla, selamat berbuka :)
wassalam

22.7.12

allah sayang saya sebab tu allah bagi ujian nie


assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatu
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

ya allah, hambamu ini sedang bersedih.. aku tak kuat ya allah,
air mata nie dah macam  lali je dalam hidup..
tak sempat nak kering, basah lagi..
sakit ya allah sakit..
orang tegur kenapa mata tu..
senyum sahaja yang mampu dibalas..

mungkin ada sebab hamba allah tu buat aku macam nie..
tak tahulah niat dia tu baik atau jahat..
aku tak nak bersangka buruk.
nauzubillah..
tapi aku sedih.. aku tak dapat nak lupakan hamba allah tu..
susah.. susah sangat....
tapi satu doaku, semoga dia jadi mukmin yang soleh,
dapat kejayaan dunia akhirat, jaga batasan pergaulan, solat 5 waktu terjaga..
at least dia mampu jadi imam untuk keluarga dia nanti....walaupun bukan aku yang dipilih....
mungkin ada lagi yang lebih baik menanti buatku akan datang..


emm, betul jugak,, ada jodoh tak ke mana, kan?
sabarlah wahai hati.. :'(
ujian nie allah bagi sebab allah sayangkan aku..

akhir kalam, happy fasting blogger..
emosional pagi2 nie..
wassalam




17.7.12

ramadan :)

assalamualaikum 
bismillahirahmannirahim
dengan nama allah yang maha pemurah dan maha penyayang

sedar tak sedar lagi beberapa hari nak masuk ramadan.
tak sabar rasanya nak puasa dengan keluarga kat rumah
minggu nie balik kulim, rasa happy sangat..
rindu mak ayah ngan adik2..
betul orang kata kan, family first..
susah senang keluarga yang tolong, bukan orang lain..
so korang apa persiapan tuk ramadan?
kuih raya? baju?
aitt.. bukan bukan..
tu bukan maksud sebenar sebab datangnya ramadan
sepatutnya kita sambut ramadan dengan banyak buat amal ibadah
baru hati rasa tenang.. pernah rasa halawatul iman? dalam bahasa melayunya ialah kemanisan iman..
hanya orang-orang yang betul-betul berjihad dan bertakwa jep yang dapat rasa kemanisan iman..
macam mana nak rasa perasaan  tu eh ?
agak-agak ???
senang jep, first korang zikir lepas habis solat, contoh istighfar, takbir, tahmid.. TAPI kenalah faham maksud yang diucapkan tu.. nanti sia-sia jep.. tak ka rugi? pastu masa lapang pergilah majlis-majlis ilmu, sedikit sebanyak dapat upgrade iman.. kan majlis-majlis ilmu tu jalan ke syura.. malaikat pun  menaungi kita semua, kan? jadi tak mustahil hati kita tak ingat rabbul izzati.. jiwa pon tenang, rasa damai jep.. 
kan ada dalam al-Quran, sesiapa yang mengingati allah, nescaya hatinya menjadi tenang
panjang lebar pulak eloberation..
just nak cakap bab ibadah masa bulan ramadan jep
tak bagitaw pon tahu kan?
puasa, solat terawih, baca quran dan khatam(bagi yang mampu), zakat dan etc etc
dah macam ustazah la pulak..
takpa tazkirah untuk diri sendiri..
kla thats all..
jangan lupa yep bulan puasa bulan ibadah, bukan bulan makan!
pahala double triple..

tambah ILMU , tambah AMAL

wassalam :)




13.7.12

ibu, mak, mama, mummy, ummi


assalamualaikum 
bismilahhirahmannirahim
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

makin rajin nana update belog kan?
ok tengok tajuk entri di atas, mak ..
sebenarnya mak nana kol..
pastu silent, nana kol balik..
huhu..
mak bagi nasihat..
meleleh-leleh air mata..
terharu, sedih, gembira..
macam2 rasa..
terima kasih mak
akak ok :')
nanti akak buat apa yang mak suruh tu..
insya-Allah..

satu lagi, tadi pagi nana dan fariha pergi usrah..
pastu jumpa balqis n zafirah
so usrah tu dikendalikan kakak2 dari UUM..
so kitaorang bertaa'ruf dulu
biasalah kan, baru masuk.. 
2 orang..sorang kak zaharah, sorang lagi tak sempat nak kenal..
best! dapat dekatkan diri kepada allah..
saling ingat-mengingati..
jiwa rasa tenang..
sambil bertilawah tu, kami semua bertadabur.
baca tafsir quran. and then kak zahrah explain balik apa sebenarnya yang cuba disampaikan daripada kalam ALLAH tu..

haa, nak dekat dah kan bulan ramadan, jagan lupa baca quran taw.. banyak pahala.. satu huruf 10 pahala...banyak oww.. tak nak ker? 

okla tu jep nak share..
jangan lupa bagi hati tu makanan rohani
perut makan hari2 so yang hati tu pun kena makan sama
baru balance..












pic tyme golf :)
esok men lagi
wassalam...

12.7.12

cinta high class- dr farhan hadi, ustazah fatimah syarha :)


assalamualaikum
bismillahirahmannirahim
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

entri hari ini just nak share pasal novel islamik yang dikarang oleh dr farhan hadi dan ustazah fatimah syarha.. (tak kenal pergi google2 )
beli sesaja..
nak tambah ilmu.. nak tarbiah diri sendiri
or senang cita nak muhasabah diri
novel ni sungguh menusuk kalbu
jatuh cinta dengan penulisan mereka suami isteri
wujud lagi ker cinta sejati begitu?
cinta yang high class macam dr muslih dan qaniah??(watak dalam novel nie)
cinta tanpa noda?
cinta yang suci dengan ikatan pernikahan?
cinta yang sering mendoakan satu sama lain?
yang setia menunggu?
yang setia menanti?
yang meletakkan kepercayaan?
yang meletakkan AGAMA tempat teratas dalam memilih pasangan?
sungguh islam itu amat sempurna
bertambah percaya dengan janji allah s.w.t
lelaki yang baik untuk perempuan yang baik..
ada dalam quran.. jangan lah kita menyangkal..
semoga jodohku di luar sana akan mendoakan hal yang sama.
bahagianya cinta selepas ijab kabul..


wahai pemuda islam, tegakkan agama islam!
jangan buang masa!
cintakan ilmu dahulu!
carilah ilmu seluas buih di lautan
jadilah pemimpin yang memakmurkan bumi!
khas buat para akhi akhi di luar sana..
bukan menunjuk pandai cuma mengajak ke arah kebaikan..

ya allah... aku umat islam tapi kenapa hati aku rasa keluh kesah?
hatiku kosong ka ya allah??
rasa diri hina seketika..
ya allah, ampuni aku... aku hamba yang lemah, aku banyak berdosa denganmu..
janganlah engkau pesongkan hatiku sesudah engkau berikan petunjuk kepadaku...

novel ni bagi impak yang sangat mendalam bagi diri ini
sesiapa yang ingin mendekati rabbul izzati, eloklah beli buku islamik sebegini..
ada banyak lagi karya ustazah fatimah dan dr farhan hadi
cuma baru kali ini diberi hidayah untuk membeli buku cinta high class..
insya-Allah akan beli dan buat koleksi selepas ini
mari kita tambah imu, tambah amal
baru iman kita mantap..
kan semua?
insya-allah..
sekian entri kali ini..
wassalam








9.7.12

lemah :"(

YA ALLAH..
Seandainya kau telah catatkan, Dia milikku, tercipta untukku,
Dekatkanlah dia padaku, Satukanlah hatinya dengan hatiku, Titipkanlah
kemesraan antara kami, Agar kebahagiaan itu abadi.

YA ALLAH..
Seiringkanlah kami dalam melayari hidup ini, Ketetapan yang
sejahtera dan abadi, Maka jodohkanlah kami.

Tetapi YA ALLAH..
Seandainya engkau telah takdirkan, Dia bukan milikku,
Bawalah dia jauh dari pandanganku. Luputkanlah dia dari ingatanku,
Dan peliharalah aku dari kekecewaan.

YA ALLAH Ya Tuhanku yang Maha Mengerti..
Berikanlah aku kekuatan,
Menolak bayangannya jauh ke dada langit, Hilang bersama senja yang
merah, Agarku sentiasa tenang, Walaupun tanpa bersama dengannya.

YA ALLAH yang Tercinta..
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu,
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan, Adalah yang
terbaik untukku, Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui,
Segala yang terbaik buat hambaMu ini.

YA ALLAH Yang Maha Mengetahui..
Segala sesuatu dilangit dan dibumi,
Engkaulah yang melimpahkan rezeki, Buat hambaMu ini..
Engkau jualah yang mengatur hidupku dan matiku..
Maka aku redha, atas segala ketetapanMu..
Sesungguhnya setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya...

YA ALLAH Yang Maha Penyayang lagi Maha Adil..
Jika siang dijadikan ia sebagai mencari rezeki..
apabila malam menjelma ianya sebagai untuk hamba-hamba-MU merebahkan diri bagi mendapatkan segala tenaga dan zat-zat
sebagaimana Engkau telah memberikan segala apa yang ada pada hambaMu kesihatan...

Engkau jua telah memberikan setiap pasangan jiwa murni
seperti sepasang kasih sayang ADAM & HAWA,
begitu juga anak-anak, cucu-cucu untuk
mencari kasih suci setiap insan
yang berada di muka bumi yang sementara..



♥Aku ingin mencari cinta sejati yg boleh membawa aku ke jalan Ilahi.Aku ingin menjadi makmum kepada seorang imam.Aku ingin menjadi sayap kiri kepada seorang khalifah.Aku ingin menjadi seorang pendengar kepada seorang da'ie.Aku ingin menjadi seorang mujahidah kepada seorang mujahid.Aku ingin memberikan cintaku kepada seorang insan yg mencintai ALLAH lebih dari segalanya♥





kau sentiasa dalam doaku  :')

29.6.12

im down :(

assalamualaikum semua, korang sihat?

kenapa nana rasa sedih nie? kenapa? kenapa?
rasa macam tak tenang, rasa macam kehilangan
satu je yang pasti i feel down
uwaaaa mau teriak sebaldi
:'(
bila ingat mak dengan ayah jep mesti nak nangis
mak ayah, akak rindu mak dengan ayah
akak sayang mak dengan ayah
huhu, amy, muhammad, mirah, fah
my siblings, miss them badly
sobs
<3!!!!
bila tengok jep gambar yang akak bawa mesti akak nak teriak,
maybe sebab akak rasa jauh kot kan?
dulu duduk asrama tak rasa macam nie pon
UPS dah nak dekat dah, tekanan makin banyak
akak nak bagi mak ayah bangga, tapi akak tak kuat, rasa macam nak give up
akak rasa.. rasa.. nak peluk mak dengan ayah,  :'(
AYAH  u are my hero, my man.. i love u ayah :'(
there's no one like you, i hope i'll get someone like you someday. amin~
MAK, u are my soul, you teach me a lot, thank mak..
im so appreciate , sayang mak :'(
akak nak pergi jalan-jalan macam kecik2 dulu, 
dah dekat dah bulan ramadhan, bila boleh balik nie? rindunya :'(
 i'll make ayah and mak proud with me.
at least 3.7 somethinx..
insyaAllah

my parents, mahadzir ibrahim and jariah siran :) thank for raising me up. me without both of you is nothing
you are my king and queen of my heart <3 <3 <3 <3


mak :) <3!


 :) :)


my adik adik

2 years ago

my youngest sister, fah, pipot, gendut, baby :)


















15.6.12

assignment!

assalamualaikum and hello people(s) !
yeayy! finally im home, rindu kulim meyh!
seriously!
hoho.. alahai cuti 3 hari nie pon dah tak rasa maca cuti
hurmm..
coz i've a lot of assignment and so on
and by next week ada quiz la, test la
mak ai, rasa macam nak p jerit ja kat mana2
dengan software GIMP yang buat sakit limpa,paru suma
 ceq taw la ceq nie tak reti sangat komputer editing nie
tapi takpa, sabar nana sabar! buat lagi, t dah siap tunjuk je animation and editing suma tu kat  lecturer,
hoho,, tarik nafas lepas! fuhh!~~
markah tu! tak boleh main2!
haa lupa nak story kat ampa-ampa suma, syok study kat kmk even jadual dia pack
but ok la, suma kena rushing, no lengang kangkong mak limah.
yang tak tahan sekali kan korang
masa dari makmal komputer  lepas habis kelas sains komp ke bilik tutorial math, ni semua  miss meei meei la punya pasal!
disebabkan tak mau jadi miss duty on that day.. nana and classmate berlari-lari  tuk tuto math, sampaikan pensel gan eraser terjatuh-jatuh  kat koridor pelajar. mau tak jatuh! lari sambil gelak-II. lawak pulak diingatkan balik momen tu! haha ! dah la jauh, masa tingal lagi 5 minit, kena punctual owh!
sampai2 je kat bilik tuto 25, nana nampak miss meei meei kat bilik tuto 23, bilik tuto 23 gan 25 bertentangan jep. fuh lega! tak lewat. masuk terus bilik tuto.
petang tu pulak lepas habis tuto pukul 4, ada pulak perjumpaan pasal buku koku kat dewan mahawangsa (DM) but before that, sempat lah juga p  jejak kasih pensel gan eraser balik, tapi sayang, dah hilang disepak orang la kot.. sobs :(
haa satu g nak habaq mai kat ampa
 tyme amali kimia.. kitaorang buat experiment by group , so nana group gan fariha, kitaorang last group yang habis experiment, orang len suma dah siap.. dalam hati terdetik juga, hebat sungguh depa nie! pantas dan cekap. lecturer tengok kami dua pelik semacam but i cool jep. haha! tapi fariha nie,, dia segan, apa lagi mak cik pak cik, dia kalut dah! best! buat experiment without any helps by lecture is fun okay!  dengan pakai lab coat bagai, panas doe,, tahan je lar,, habis2 je experiment, siapkan jotter book and submit to lecturer. nasib baik awal2 dah sign attendance, so tak lah kalut sangat.

ok dah sampai tu je kot.. penat mengarang

jom tengok nie pulak

                                                     my schedule kuliah 4 sains modul 3 tuto 2 (b) :)


                                                                          candid

    dengan husnina  n diana


                                                                dengan izzati . blur pic nie






ok,
assalamualaikum :)










27.5.12

saya budak matrik kedah ^.^V

HELLO PEOPLE!
aihhhhhhhhhh~~~
amboi cik kak kita mengeluh panjang malam nie
eh silap dah pagi..hoho
so lepas subuh nana bertolak dari rumah ke KMK
changlon, tunggu ceq nah
kawan2 ramai yyang bertolak sebelum subuh, semangat tol!
auwww
heheww
so officially saya budak matrik kedah by tomorrow
yeayy!!
semangat!
barang2 packing banyak kot
ayah ceq sampai terkejot
hehe
kepada awak, thanx eh memahami, awak jaga diri, jaga solat, jaga perangai, dan paling penting
jaga hati awak
supaya dekat dengan hati saya
saya doa agar jodoh kita kuat dan panjang
huhu

tacing sesorang meme best
huihui :"(





21.5.12

SAHABAT SELAMANYA~



Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa 
Agar mudah ku mengerti 
Segala yang terjadi 
Sudah suratan Ilahi 


Ku biarkan pena menulis 
Meluahkan hasrat di hati 

Moga terubat segala 
Keresahan di jiwa 
Tak pernah ku ingini 

Aku telah pun sedaya 
Tak melukai hatimu 
Mungkin sudah suratan hidupku 
Kasih yang lama terjalin 
Berderai bagaikan kaca 
Oh teman, maafkanlah diriku 


Oh Tuhan 
Tunjukkan ku jalan 
Untuk menempuhi dugaan ini 
Teman, maafkan jika ku melukaimu 
Moga ikatan ukhwah yang dibina 
Ke akhirnya 

Aku tidak kan berdaya 
Menahan hibanya rasa 
Kau pergi meninggalkan diriku 
Redhalah apa terjadi 
Usahlah kau kesali 
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi















































rindu diorang :'(


16.5.12

16 mei


assalamualaikum semua
hoho
16 mei kan?
so apa lagi, nak wish laa
haha
macam laa cikgu-II nana baca post nie kan?
sokay
btw, selamat hari guru kepada mak, ayah dan semua guru 
especially kepada cikgu di
-tadika UUM
-tadika taski ABIM
-SRINPEK
-SK Air Merah
-SMK Taman Jelutong

oh man, i miss my teacher lah! huhu
and tadi QTI, 
nasib baik lulus
haaaaaah
tarik nafas lega kot!
abang sebelah asal lah ko senyap jew
nana lagi ketaq ceq ooii
first time naik viva
sebelum-II ni naik kancil jep
mati jugak ler tadi
adees ='="
tapi disebabkan abang tu baik hati, lepas lew
fuhh!!~~
lega habaq mai kat ampa!
hehehe :)
nasib baik dia bagi nasihat jangan dok maki hamun sudah
* buat muka innocent*
keh3 :P
so test 6/6 nie
sepatutnya 27 /5 tapi telah dipostpone ke tarikh itu yaw
sokay biar lambat asal selamat
hahaha

Encik JPJ please be nice to me :)

tata! adios~~



15.5.12

should i ? =='

assalamualaikum and hello people!
tadi bukak PD tengok pic lama gan bosom besties
oh gosh i miss them badly!
farah will further her study on law foundation kat uitm shah alam ,KOT
i pon tak sure
zlyn and i will enrol for matrik
KMK, here i come!
hoho
qis too but maybe dia tukar kos sains ke akaun
apepon, all the best for us
and wan at smka sik right now and still having her orientasi fortnight there
asal ayat cam pelik jep?
haa lantak laa
and esok QTI, huuh

^.^

tengokla nanti , apa cik nana nak wat kat matrik nanti
*dengan bersemangatnya cik kak kita malam nie :)

bukan apew, adelah kan certain people yang rasa diri dia tu hebat sangat kan
haaihh start dah
orang yang cemerlang kena tengok dari segi keputusan SPM ke?
asal tak tanya trial , first exam??
ha?!!
adess , 
but for me orang yang cemerlang ialah orang yang berjaya dalam hidup,  membuat kebaikan n berakhlak mulia


kena ada apew ??
M.A.T.L.A.M.A.T



8.5.12

grrr

assalamualaikum people!
holla!
nana tak tahu dah nak update ape kat blog nie
adess sori yop kepada yang suka baca kat blog i
muahahaha*perasan 2 saat
jap je..
heheww~~
esok adew klas memandu pukul 1 sampai pukul 3
hoho
super xcited
test JPJ 27/5 nie and i feel so...
hurmm
tak tahu nak describe arr
aihh tak bolehlah nana nak pegi test tu
rugi-II
sebab apew?
sebab 27 nie kitew nak pegi daftar kat matrik kedah uolls
huwawa
semangat nie! yeayy! aja-II fighting!!
hurmm nanti bila pulak nak test? kang terlupa suma yang dah belajar.
aihh ni yang tak suka nie..
geramnya
grrr

ok thats all
<3




Tumblr_l350kuvvec1qag73jo1_500_large_large
rindu kamu  :)

4.5.12




IM HAPPY TODAY


30.4.12

hello people~~


assalamualaikum~
holla sayang2!
haha
buang tabiat
lamanya ceq tak hapdate blog..
makin berdebu la noh,
so masih berada di rumah menjadi
penggangur terhormat
korang nak tau tak
cik nana dapat tawaran matrik kat kolej matrikulasi kedah
tu nuu, changloon ceq
dulu waktu nana 4 tahun, nana tadika kat UUM,
time tu mak still sambung belajar
and  maybe i'll go there back
but nak tunggu dulu semakan upu nanti
ipg sudah out maa
apapon yang penting apa rakan rakan blogger?
SEMANGAT!!
rezeki tu allah dah tetapkan dah


believe, chain, fashion, nice - inspiring picture on Favim.com


kla, thats all
tata amigos
till next
assalamualaikum~`
<3

9.4.12

EH EH 9 APRIL DAH EH?

assalamualaikum and good evening people!
hows ur day?
tengok tajuk entah pape lah pula
eh eh kenapa eh dengan 9 april tu?
ada apa?
sultan kedah nak ditabalkan pon  11 april , so apa kena wey gan ari nie?
haha! tadak pa aihh
kepada sapa-sapa oh i mean bloggers or anyone yang baca post nie
just nak share my joyness 
 actually today is my birthday=.=
but officially on 9/4/1994 , 9.44 a.m
cantik tak nombor tu adik2 kakak2 abang2?
haihh syok sendiri  la nana oii
just nak cer jep , tak de pape
(*eh suka hati i lah, blog i kan?*)
kah3! = ='
oh dah 18 belas eh? eksaited kemain!
aduss, cam tak percaya lah pulak
anyway happy sanagt dengan wish-wish yang dipost kat wall facebook!
thanx ya para facebookers sekalian :)
im happy rite now
ayah bagi coklat bar! thanx ayah! akak sayang sangat ayah!
and unexpected cik balqis and cik aleyn yang sanggup jadi orang terawal wish kat nana!
kol 12 lebih camtu dapat text from both of u! so appreciate! 
thanx korang! and tak lupa kat cik farah kita, thanx bosom besties! <3 u olls till jannah! amin~~
tapi kan ,kan ,kan dok heran gak nie bila cik wan nak wish nie? huhu
tengah tunggu dia nie. wan i miss you like orang gilak taw dak?
lupa eh ari nie? nana tak lupa owh 16 april nie , ur coming bezday
oh maybe wan tak dak kredit kot 
ok2 baik sangka okay :"(
my mom pon text nana tadi tyme dia kat sekolah
sayu pulak ayat 
 mak akak minta maaf eh mak , akak sayang mak
akak tau akak nie susah sikit kalau mak tegor akak!
aihh bila nak berubah la? 
ah sudah satgi nana teriak gak depan lappy nie


weyh korang taw tak today hari jadi kristen stewart jugak taw! yang berlakon dalam twillight tu
hoho , ku tak sangka
bukan nak menunjuk eh
saja rasa macam syok pulak
nak dibandingkan nana dengan dia macam langit dan bumi lah kan?








ha sudah adik laki nana sorang dok nyanyi lagu bezday kat sebelah nie
ok2 nana ego
tak senyum pon tapi dalam hati berbunga-bunga pakcik makcik oii
haha!!


hehe :) and tadi jugak my adik yang dok kat ostel kol me and wish hapy bezday to me!
thanx aimi ! i miss u adik! ha tacing lagi

just tingai sorang ja lagi , sapa eh? sokay , im ok jep









4.4.12

thanx :)


thanx for being here for me,
no words can express what i feel right now



Blonde,Girl,Hair,Light - inspiring picture on PicShip.com