31.12.11

kusedih ,kamu?

assalamualaikum to all..ok oleh sebab ada problem yang tak dapat dielakkan ,so plan nak pergi dengan bosom besties ke mengkuang damp hari nie terpaksa dicancelkan..wah ade ker perkataan macam tu?
yang sedihnye..cik nana punyalah bersengang mata lepas subuh tak tido semata-mata nak pergi dengan diorang..*selalunya bangun lambat giler... pastu dah ready berdandan semua bagai ,cik nana pun tercangak kat depan pagar rumah , sementara tengah waitin for them ,cik nana pun bukalah satu mesej..*oh ok lupa nak bagitahu handset off ,so baterinya terpaksa dicharge secara manually..haha! paham ker?nevermind..buat-buat paham jela..nak tahu tak sapa? oleh sebab unknow number ,*means i ta kenal la..bukak mesej yang berbunyi seperti ini..

assalamualaikum..mak balqis tibe-tibe ade keje..tak jadi esok..sori eh..

aduhai..hancur luluh hati cik nana..hmm..so dengan perasaan yang duka dan lara ,cik nana pun masuk kembali ke dalam rumah..menutup pagar..hmm..family members sume waktu tu dok tidoq lagi..ape lagi..ambil laptop mak ,buat post nie.. hope cik aleyn , cik wan , cik farah baca post nie..sedih tahuu...





Beautiful Picture Quotes 140909035






30.12.11

planning :)

assalamualaikum , harini happy sangat sebab kawan cik nana kol dan ajak pergi hang out esok..nak spent time together..terkejut jugaklah sebab dia kol..*lama tak contact since SPM over ,tahu?
lupa pulak nak bagitahu nama dia balqis..sedap kan? dia kol ajak pergi mengkuang damp , so cik nana apa lagi seronok tak terkira..tinggal nak tanya mem besar aje..harap-harap bolehlah..i miss bosom besties so much ..tacing T_T




pic last year...dari kiri cik aleyn ,cik nana ,and this is CIK BALQIS







KBYE !

29.12.11

28.12.11

loneliness

you know what? i feel useless when think about love..
so grateful now i'm still single.
truly , i wanna to focus on my study later on
if Allah will , i wanna further my study at overseas ,or might not at least at matric..
to reach my ambition
no loving , no crying ,no hoping , no dreaming
you know  i'm totally sick..i'm sick waiting for you
i'm sick loving you
i'm tired..
lastly i'm tired for being tired because of
 you
Every girl need a man who will prove that not every guy is the same as the one who hurt her
FOLLOW BEST LOVE QUOTES ON TUMBLR  FOR MORE LOVE QUOTES

23.12.11

no point , just story

salam semua
 i just think about my spm rezult :/
gerun der..camna nie?ok ke ko?
xpe2..banyakkan berdoa kan?
bosom besties..i miss korang badly..
harap2 kita semua dapat flying colours la ek?
tengok tv ,paper budak PMR dapat straight A's..
huhu..zaman kegemilanganku itu sudah berlalu dong!
by now
dok kat rumah buat kerja anak dara jep..nampak kawan2 keja ,agak jeles..
driving..hihi ! best woo..pusing2 taman..
nanti nak ambil lesen kereta..tak sabar ler :)
nak blah masuk matrik..haha! MD wait for me ,kay?

ok that's all..

143

westlife ~~

I wanna know
Who ever told you I was letting go
Of the only joy that I have ever known
Girl, they were lying


Just look around
And all of the people that we used to know
Have just given up, they wanna let it go
But we're still trying


So you should know this love we share was never made to die
I'm glad we're on this one way street just you and I
Just you and I




I'm never gonna say goodbye
Cos I never wanna see you cry
I swore to you my love would remain
And I swear it all over again and I
I'm never gonna treat you bad
Cos I never wanna see you sad
I swore to share your joy and your pain
And I swear it all over again

All over again



Some people say
That everything has got its place in time
Even the day must give way to the night
But I'm not buying
Cos in your eyes
I see a love that burns eternally
And if you see how beautiful you are to me
You'll know I'm not lying


Sure there'll be times we wanna say goodbye
But even if we try
There are some things in this life won't be denied
Won't be denied

I'm never gonna say goodbye

Cos I never wanna see you cry
I swore to you my love would remain
And I swear it all over again and I
I'm never gonna treat you bad
Cos I never wanna see you sad
I swore to share your joy and your pain
And I swear it all over again

The more I know of you is the more I know I love you

And the more that I'm sure I want you forever and ever more
And the more that you love me, the more that I know
Oh that I'm never gonna let you go
Gotta let you know that I

And I swear it all over again

17.12.11

siapa nak mata lawa?

holla amigos sekalian , ceh..hehem..assalamualaikum~
ok mai sini baca post cik nana ari nie..
cara-cara kita nak menjaga mata ,ok?
mata kan penting ,cuba korang bayangkan kalau korang buta?
tak ke susahnya..ade orang nak mata cantik pakai contact lens kaler macam macam , biru la ,cokelat la  ,
so ape kate kita guna cara yang natural untuk dapatkan mata yang shining macam kucing dalam citer apa entah.haha! lupa sudah..ok2 ,baca bawah nie

1st) dapatkan nutrisi yang baik
senang kata makan sayur , ikan ,telur ,kekacang ,what people say..
makanan yang berkhasiat..




2nd) dont ever smoking
yang ni memang tak elok tuk kesihatan ,so kepada pak cik ,atok ,abang ,ayah or anybody around korang yang memang ada eyes problem  atau sedang merokok ,dinasihatkan janganlah merokok ,bukan ape ,bila dah merokok ,it will increase risk for having eyes cataract..wah gitu..speaking pula ..lagi satu ia boleh merosakkan saraf mata dan daya penglihatan..




3rd) pilih kaca mata yang baik
oleh sebab negara kita ni selalu panas ,gunalah kaca mata hitam bila korang keluar tuk outdoor activity..pilihlah kaca mata yang ada perlindungan 99% atau 100% daripada sinar UVA dan UVB..kadanag2 artist pun boleh sakit mata ,mana taknya lighting waktu perfomance ,shooting  , and so on..semart kan bila pakai black spek tapi jangnlah pakai waktu malam ,ape kejadahnya pakai time tu kan gelap ,pakai pula yang dah gelap ,pandai-pandailah korang .




4th) jarakkan penglihatan korang dengan skrin komputer
macam sekarang ni ,tak kiralah korang tengah tengok tv ataupun lappy , korang kena set time ,tak bolehlah dok menatap lappy lama2 sebab boleh bagi tekanan kepada mata korang...ingat mata korang tak pressure ke? haha..omputih kata CVS(computer vision syndrome).ada lagi simptom2 lain ,nak tahu..ok2
*saraf mata menegang..cuba pegang..ada rasa ke tak?
*penglihatan tiba2 blur..kabur
*susah tuk fokus jarak
*mata kering
*pening kepala(oh cik nana sudah merasai ini)
*sakit dan rasa sengal pada leher ,belakang badan dan bahu






5th)jangan lupa jumpa doktor mata anda !


16.12.11

5 makanan terbaik untuk langsing :)

salam readers , ok ari nie nak share sedikit tips..hehe iaitu samalah dengan tajuk entry kali nie


1) epal
 an apple a day keep a doctor away..aceh ni idiom jep..korang tahu tak banyak khasiat buah epal..contohnya zat besi , magnesium , dan vitamin..banyak taw kandungan air dalam epal ..so apa kata lepas nie kalau korang lapar , makanlah epal sebagai snek..kan sweet rasanya..sedap lagi tu :)



2) telur
as we know ,telur kan protein so banyak lah kandungan omega 3..beside , telur bantu perut kita berasa lebih kenyang..korang tahu tak bila kita makan 2 biji telur bila breakfast or bila-bila lah kan , ia akan membekalkan kurang 400 kalori dalam masa 24 jam berbanding daripada kita makan roti..means that ,ratahlah telur..haha !
at least dapatlah kuruskan badan(sumber dari the Journal of American College of Nutrition)



3) kubis
ok sapa yang memang vege ,mesti suka kan makan sayur , kadang-kadang ada juga manusia yang tak makan sayur..kubis dapat menghalang kanser 'phytonutrient sulforaphene'..ok yang ni memang cik nana tak tahu ,korang search la kat internet ,okay? then , kubis juga mengandungi folat dan vitamin C yang dapat menurunkan berat badan seseorang..kalau tak suka makan kubis , makan jep bayam ataupun brokoli





4) yogurt rendah lemak
yang ni memang cik nana suka..berkrim ooo...tahu tak ada satu universiti ni buat kajian(*universiti luar)..orang yang makan yogurt 3 kali sehari akan turun berat badan 2 kali lebih banyak berbanding yang tak makan yogurt..percaya tak?huhuii..pasnie bolehlah beli banyak-banyak buat stok kat fringe..haha !



Image Detail



5) oatmeal
so kepada sape-sape yang addicted dengan oat , bolehlah continue consume oatmeal ni..makan waktu breakfast pun okay jep.so pasnie tak la rasa lapar sangat ,kan?tak pun korang pergi je hypermarket yang dekat2 ,beli nesvita , horlick ke..kan senang? hehe :)




harap harap dapat bantu korang especially girls :)
till then


14.12.11

hang out ^_-

salam readers ,ari nie best sangat sebab cik nana dapat hang out dengan bosom besties iaitu cik aleyn , cik farah dengan cik wan..biasalah last paper semalam...nak celebrate katakan..first kitorang pergi main bowling haha..yang tak tahan cik nana menang... 50 pin je yang jatuh..first time main tu...sakit juga jari-jemariku..lepas ni boleh la kalau tension , pergi lagi..*hekhek..kitaorang main satu game je..and then turun ground floor makan pizza yang ada 7 jenis cheese tu..apa entah nama dia..tak ingat der.. :) adik cik nana fifah yang turut serta banyak betul cakap..kena layan kerenah dia..aduhai..pesan pulak minuman yang pelik2 daripada kami ,what's it? coffee float? chocolate float? lebih kurang la..cik nana minum 7up jep..then , naik balik 1st floor ,window shopping jep...ah before i forget ,kitaorang buat button untuk geng..yang sadisnya cik balqis tak de , so cam tak best ler..button tu kaler pink..lawa oh...*ceh perasan takdelah..ok that's all for today...


nak tengok pic kitaorang ,tekan sini
maybe cik aleyn dah post kot ,MAYBE kay :)


10.12.11

library time~~

assalamualaikum~~
ok ari nie cik nana nak share story yang tak berapa nak sedih..*aceh cover je tu
asalnya ari nie cik nana ada date dengan cik farah kat library..konon2 nak study qs..
but suddenly , plan bertukar , she tak dapat nak hang out with me because she has some work i guess..maybe she feels exhausted after the ceremony kot..it's ok la...*sedih sat ja..nak buat camna kan..we just planning..dya datang ambil buku and then go..15 min then she text me she say..nanako TQ so much. nanako..soe ta dpt teman..soe ssgt... frh nana terkejut sikit actually...promise me on this dec 14 ,ok?
so i just go on la dengan my sis aimi and her friend ,cik fatin nabila...nak tahu tak..baca2 ja..ngantuk..tak tahan betul..tersengguk2..malu betul kalau ada sapa2 yang usha..haha..lebih kurang pukul 5 lebih...cik nana pun balik rumah..before that, sempatlah snap sana snap sini..haha..bukan apa..kawan adik cik nana iaitu cik fatin nabila jarang sekali nak omong2 kosong ..masing2 buzy..sorang dok kat kulim ,sorang dok kat mrsm balik pulau ,so susah nak jumpa..
nak tangok tak pic?
jom~
:
:
:
:
:
:

 cik fatin nabila :)


 cik nana dengan cik fatin


sis aimi dengan fatin lagi


candid..lawak ! suka pic nie :)


 cik aimi syahdu dapat jumpa her buddies :)*candid juga ni



 me again ! cik nana yang suka senyum*ahak perasan jep


no komen :)



rasa muda sikit :) haha



kali ke berapa aku buat post nie?

salam readers..today cik nana nak declare yang cik nana nie dah ketagih nak edit blog..tengok orang punya cantik sana sini..so quite envious la kan..nak buat shoutmix tak boleh la pula registration is closed temporarily..ceyh..nak sign up pun tak boleh..ada ke patut? it's not fair and square la kan? sekarang dah pukul 4.26 pagi and i still tak tidur..normal la kan like me as youth?*bohong aku tak biasa tdoq lewat camnie just sebab blog..
sound weird ,but i name it ..seriously sejak move out from ostel, kerja aku kat rumah just do some chores , online , tv ,eat ,masak since my big mak buzy marking STPM..that's all..kalau ada kenduri pun kadang2 je nak attend..buat lemak betul..haha ! nak cari kerja ,nak simpan income, i really2 want to feel the susah senang mencari my own earning...ohhh...ni dah kali ke-2 cik nana post sebab dia memang tak ada kerja..bila lah nak ambil lesen kereta nie? bosom besties..cik nana macam dah tak betul dah nie...eh2...nak tahu ke siapa bosom besties cik nana.? ehem..meh sini meh..nak introduce

1st-cik nana(ntah..korang klasifikan la sendiri)
2nd-cik aleyn(petite girl)
3rd-cik farah(jovial)
4th-cik wan(funny)
5th-cik balqis(sweet)

maaflah ya readers , tak sempat nak letak pic diorang...


ok lah ,daa~~


layan perasaan kejap~~

salam and good night semua..malam ni cik nana agak kebosanan ya..hanya melayan perasaan je malam ni..kenapa? haha..saja2..life after spm..how can i explain about that?*cewah perasaan..mana habis lg..last paper 13 dis..ok then , tadi nak ulangkaji quran sunnah walaupun hanya  buat pretty much jep..sumpah weyh aku malas gila dah nie..time please move like a river please..haha..adakah patut?teramatlah jeles diri cik nana ketike nie..dengar lagu kejap buat aku boleh stress out lah sikit..lagu apa? haha..lagu pokok..oh sudah..aku dah tak tahu nak update apa..baik aku berblogwalking kan?




Image Detail

6.12.11

pening kepala..i need some rest for tomorrow~~

assalamualaikum readers , hari ni cik nana agak pening-pening badak sikit sebab dari tadi dia asyik menatap dengan penuh khusyuk dan tawaduk lappie nie..so as for tomorrow ada paper arab..oh no sakit otak pecah hypothalamus aku..denyut sana denyut sini..rasa macam nak benam je otak ni dengan hammer , boleh hilang tak agaknya? siapa sokong sila angkat kening sekarang ! haha ! ok then for now saya feel lonely ,omma oppa ! jeongmal saraghae...cepatlah balik ! rindu tahap mangkuk tingkat dah ni..eh jap2 ada kena mengena ka?whatever..ni la dah tak betui..nak buat arab otak kata NO out of service !!!!!bosom bestie dengar kejap cik nana nak hantar signal wave..harap2 korang dengar..
cik nana nak pecah otak...sakit kepalaaaaaaaaaaaaa !!!!!



ok suda merapu tahap BERUK

=='



4.12.11

lesen kereta?

salam readers sekalian..
since im typing this while listening to pokok by MUH feat Hazama
im wondering about  what im gonna do after spm
my mom ask me to work so that income pun masuk and later on my salary will use to get my lissence
am i correct in spelling this? whatever..
mahal juga eh nak ambil lesen
600 $ quite expensive for me
nanti kan buat bussinees lesen kereta lah..kaya ..haha..mana ada kat dunia nie yang tak nak ambil lesen ?tell me who? i guess la boleh kira dengan jari  ja that still exist in this world
kotlah korang kan anak orang kaya..haha..oppps sorry yarl
incidently..
ok daa..

  daydreaming~~~~

Image Detail

3.12.11

2 paper lagi ! adoyai

salam everybody..
teramatlah jeles bila tengok budak sains stream dah habis SPM..
bila nak tamat nie? i cant wait anymore
last paper is quran sunnah on december 13..
long period of time i guess..
orang kata lepas spm macam2 benda diorang nak buat..
cari kerja,attend kursus kemahiran,ada yang lagi senang dok lepak kat rumah jadi anak dara yang tunggu je pinangan masuk..ahak*gediks sikit*
but as for me i berangan nak buat bussiness online gitu
nak sale shawl , baju , and some sort of that la kan..
but tak tahu camna..but u i dah plan with my bestie cik wan kita..
tak tahulah jadi ke tak..we just planning..can u heard that??
my 'big mummy' ask me to work as a cashier at shell..
mak : akak apa kata lepas spm akak keja cashier kat stesyen minyak kawan ayah?
akak  : hmm..cashier?*dalam hati..ada gaya ke aku nak jadi cashier?hahak..
mak : ala dapat gaji 1xxx sebulan , lumayan tu .
akak : betul ke mak? best juga eh..*dalam hati (nak ke tak nak??=)
tengok la dulu..tak beranilah..hahak xD

:)



7.11.11

november of 7 , 9.45 p.m

assalamualaikum to my dearest readers , there are just about 7 days left before i proceed for spm..sigh
i do like relaxing but actually afraid..haha ! since early of the morning , i get new spirit of my friends , who was given name as anis natasha shafawi..*she kinda brilliant and hardworking person..
i quite envious when we make some sort of last minute discussion..
i make a request for her to teach me about cell devision , so by using her reference books , she starting explain it one by one about the process occur at meiosis I and meiosis II..
deeply , i wanna wish thank u very very much for her because she wills to help me..
*dalam hati(dah lah pandai..cantik pulak tu*)
x percaya?
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
let see it
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

cun kan dia?



ada lagi..sat2..









ok that's all for tonight..
*credit to miss anis natasha








5.11.11

gerun kot

assalamualaikum readers2 sekalian..
hari ni MD a.k.a nana will make discussion with cik aleyn kita n cik wan
dekat public library..
it's kinda like last-minute preparation before all of us proceed for spm lah kiranya..
takut giler de..
espcially killer subject..
i mean this
*add math
*kimia
*fizik
*biologi
maybe nana akan dok terperap kat library tu dari pukul 10 pagi until 4 something
but cik aleyn n cik wan x tahu la pulak storynya
*biar pecah kepala sampai x boleh transmit signal dah.
at this moment nana nak minta maaf lah kat korang2 semua*to bosom besties mainly*
kalau2 nana buat something yang menyakitkan hati x kiralah daripada segi perbuatan ,kata2 @ ekspresi muka
maaflah yop ye..
nana x sempurna..*ayat cover*
bak kata cik wan*manusia memang macam nie*
*merepek sudah ye cik nana kita nie
haha ! =)

                                                                        *yummy..nah satu


27.10.11

semakan darul quran

assalamualaikum
ok..firstly congrate to my friendz..
dik nesa , dik mah gan lah yg succeed tuk interview darul quran isnin ne..
katanya kat Kuala Kubu ,Selangor..
jauh kot..
unfortunately ,i , myself x dapat nak enrol for that programme..
but it's ok..good for them..
maybe rezeki tadak kat sana..
kepada nama2 yang disebut dalam post nie..
selamat berjaya dalam temuduga nanti yer
be the best among the best..
buat bangga sekolah taw..
semoga lepas ujian tu dengan cemerlang..
ok that's all for tonight..
adios ~~


*i'm proud of them :)
thumbs up for three of u









15.10.11

s.p.m.


assalamualaikum !
MD in da house..
tengok tajuk post ..
huhu..sbnrnya , takut sangat nak ambil spm...
dah x sampai sebulan ja..
agak2 kan soalan tahun ini senang ke susah erk??
harap2 senang...amin~~
MD x nak hancurkan impian MD sendiri , mak ayah ,cikgu
dan yg plg penting sekali
MD nak jadi menjadi umat islam yg berjaya
dunia dan akhirat..
insya-allah..
rezult trial pun teruk..
kimia gan add math...
aduhai...pulun nana pulun !!
x nak menyesal...
nak sangat buat asasi perubatan kat uia..
tp MD just planning..
ALLAH will decide it , right??

kepada spm candidates yg lain..
i wish all of u including me
will pass the examination with flying colours,,
put the best foot forward okay friendzz???
don't loose hope..
strive till the end..






7.10.11

ERTI SAHABAT


assalamualaikum semua,hw r u today? i hope you r in the pink of health..
ok , let's start to blogging..
see entry right? ok la ,sekarang nak cakap versi malay pulak =)
sebenarnya kan , semakin kita membesar, banyak benda yang kita belajar ,
contohnya persahabatan ...
seseorang yang tidak mengenal erti sahabat dalam konsep islam itu , sebenarnya dialah yg akan
menjadi punca berlakunya salah faham dan akhirnya membawa kepada pergaduhan
kalau kita bersahabat sesama muslim , namanya ukhuwah islamiah..but if kita berkawan dengan non-muslim,
it's call as a friendship yg x berlandaskan syariat islam...
setiap orang di dunia ini memerlukan seseorang yang dpt membimbing kita ke jalan yg benar..
but kdg2 mentality masyarakat luar lebih kurang macam nie(*aku boleh hiduplah kalau x da kawan! x mati pun*)
one more things, act , bila kita x jaga hati sahabat kita..kita sendiri yang menanam api kebencian dalam diri sahabat kita..
nak tahu x FPSnya?(it refer to friendshipproblem symptoms)
jom ,
1-bercakap mengunakan kata2 yang kesat(*perli ,mengata ,baleh berdarah telinga*)
2-tidak menghormati sahabat (*ingatlah nak orang hormat kita ,kita kena dulu hormat orang lain*)
3-berprasangka buruk(*ini bahaya*)
4-membuat kesimpulan awal tanpa memeriksa punca , sebab  dan etc
5-tidak mahu menerima pendapat orang lain
6- nak menang selalu
7-kerohanian yang lemah(*certain people*)

act , teringat kisah di zaman sahabat , x tahulah betul ke tidak ,x ingat..
dalam satu peperangan ni perang uhud,
tentera islam kalah..ramai mujahid islam wafat di medan peperangan
maka adalah seorang mujahid ini kehausan , beliau mengerang meminta diberikan air kepadanya
jadi sebelum dia mendapat air ,mujahid yang di sebelahnya meminta air , belumpun sempat mujahid yang pertama sempat meminumnya, dia telah meninggal dunia..kisah ini berlanjutan sehingga ramai mujahid yang wafat..entah berapa banyak yg telah wafat hanya kerana simpati dan sayangkan sahabat mereka sehingga sanggup berkorban dan melebihkan sahabatnya lebih daripada dirinya sendiri...
insya-allah dijanjikan syurga kepadanya..


cukuplah sampai di sini dahulu,
kita akan sambung dalam bahagian seterusnya..
insya-allah..
wassalam.


.

24.9.11

sungguh nana sayang hampa ! :)


assalamualaikum to my followers and readers !
esp to my super duper loving bosom besties i ever had in my life...
buat ketika ini , nana a.k.a MD
nak buat satu statement kat sini..
bahawa nana sayang sangat2 kat hampa semua
for aleyn , farah , wan , balqis
thanx menerima nana seadanya..
nana berdoa agar our friendship will never end till hereafter..
insya-allah..amin..
semoga kita semua berjaya dalam SPM..

korang nak tahu tak..
dengan korang semualah nana belajar sesuatu yg worthless n meaningless about all of us..
banyak x'perience n sweet memories dengan korang..
x tahu macam mana nak explain..*touching2..*
nana nak nanges nie..huhu T_T

 n to my bunny wati..nana mintak maaf byk2
sebab x dapat jadi kawan baik wati..
mungkin nana x seperti yg wati hendakkan..
nana percaya  nobody is perfect..
maybe wati x percaya nana sayangkan wati..
but at least for this moment..please percayakan nana..
walaupun wati brutal , nana tetap terima wati..
walaupun kita gaduh , tapi kita tetap saling memerlukan
nana harap sangat kita saling menghormati , bertoleransi , mengasihi..
tapi kdg2 nana sedih juga dgn perangai wati...
x pa lah wati..
apa2 pun nana pernah sayangakn wati sebagai sahabat nana...
nana menangis pun sebab wati..bukan sebab org lain..
kan?



ya allah , ampunkan dosa hambamu yg kerdil ini..
aku x sempurna , khilaf...
amin~~






sori kepada bosom friendz yg lain..
nak bubuh pic hampa..
tapi ada prob skit nak upload foto..









30.8.11

selamat hari raya espc to my bosom besties !



salam and good night for readers n followers
ok..raya tahun nie sepi tanpa arwah tok ayah..
terasa suatu kehilangan yg besar..
start pagi nie
pas solat raya..do somes chores..settle dapuq sat..pastu pergi t.perkuburan arwah tok ayah kat tok kandu ,pmtg pauh..sayunya waktu tu...*nanges kot* then balek rumah tok..dekat je dari kulim..butterworth @ bagan
 kazen2 and aunty2 yg sporting giler..raya jadi happening and full of laugh n hilarious..wahh..gitu !..duit raya hari first raya quite banyak jugak lah..*aceceh x sedaq diri dah besaq pun nak duit raya*haha ! biarlah aku kan student lagi
pergi beraya sana sini sampai perut pun full..
x larat nak beraya dah..*sakit perut*
rasa2 macam 4 buah rumah tadi...
btw , esok akan bertolak pas subuh balik kampung sebelah mak kat banting ! yeayy ! selangor here i come..waitin foe me k?

eh jap2..macam x logik pula post kali nie..entry kat atas lain..story lain..haha ! soe2..

to my super caring -loving bosom bestie i ever had espc foe aleyn , farah , wan ,watie ,and balqis
i miss u alllll..
mmuuaahhh..
harap2 korang baca post nie ,k...
jgn lupa bg duit raya kat nanako @ nana taw !
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin
tulus ikhlas  dari hati


salam
i lurve all of you
may allah bless us
-spread the lurve till the last breath ~

28.8.11

MD in da house !

assalamualaikum everyone..
firstly , selamat hari raya aidil fitri
maaf zahir dan batin kepada semua yang mengenali insan kerdil ini
kalau ada sebarang kesalahan , kekhilafan , kesilapan sama ada saya lakukan secara sedar atau tidak..
harap dimaafkan la yer..
kadang2 hati silap menduga , mulut tersalah cakap , perbuatan menyakitkan hati
and yg sewaktu dengannya..hehe..biasalah kan perempuan..emo sikit...
ok then , continue back..selamat hari merdeka yg ke 54 buat tanah airku..
semoga malaysia aman , damai dan selamat daripada apa2 bala bencana..amin!~~
so merdeka raya la tahun nie :)

setelah sekian lama MD kempunan nak buat new post..finally ari nie baru boleh buat...haha !..nvm..asalkan lepas gianku..weeee...












jangan biarkan diri ini sedih dan mengharapkan orang lain kerana mereka
tidak mampu memberi apa yang kita harapkan..
hanya kepada ALLAH tempat kita bergantung..






6.8.11

trial

assalamualaikum for readers..

first and foremost , tengok entry kat atas..trial kan? haha , MD boleh lagi ber fb n ber bloggie..x sedar diri lagi nie..ish3..x pa la esok pagi dah nak balik hostel dah..lepas gian kejap..hehe..btw , paper 1st arab der ,tui..alamaknya kantoilah MD..gerun kot :)
h/w still menambun kat atas katil nie..tapi tangan masih menaip-naip kat atas keypad lappy nie..esok pagi mesti kalut..haha ! relax r..cool dulu..btw , since trial is coming , MD nekad plus tekad to do my best..especially subjek2 sains and add math ! perghh..target A kali nie agak banyak , so nak dapatkannya , mestilah kena work hard kan? so easy la nak enrol to matrik buat sains hayat..wah ! x sabarnya..*berangan kejap..


ok that's all for tonight ~
spread the lurve for you ~




minho oppa ! saragheyo



1.7.11

i'm accepting the fate

assalamualaikum to all readers..today..im not feeling well..ok..look entry above..look like im sad right?yes ! i admit..why? let just me know about that..for sis balqis..i already good enough to face any obstacle in future..*is that true?*im still doubt..oh ye..smilling but act dying..ok2..good to them..why should i feel like this? is that because he give me fake hope? nonono..both of them are not guilt , but me !! it's ok..what can i do now is just praying for their happiness..soon , i'll get adam ..insya-alllah*adam refer to man*

spm ! spm ! spm ! trial ! trial ! trial ! pharmacist ! pharmacist ! pharmacist ! happy ! happy ! happy ! smile ! smile ! smile !

school day tomorrow :)

spread the love from me to you :)

10.6.11

bubye bloggie !

assalamualaikum and good evening readers2 sekalian ! esok MD 'll go back to hostel..means after this MD x ada masa dah nak update latest post..huhuk :'(..but it'ak..biasalah kan nak berjaya kena buat banyak sacrifice..kena less online..maybe esok MD baru packing segala benda yg nak dibawa nanti..stock makanan MD dah beli tadi dengan mak..so cuma kena ada preparation mental n physical je..otak kena free..study betul2! trial tinggal just a month ja bila MD tolak sekali dengan cuti n so on..macam nak pecah je otak ni..
act , x readyu lagi nak balik sana n sambung sesi pelajaran..ntahlah..rasa macam takut ja..perasaan ni macam roller coaster..btw , tadi best pergi rumah balqis ..rumah baru katakan so bestlah..buat project work add math together sambil listen to the music..tengok tv ,eat-ing n layan kerenah maisara ,adik balqis..memang best lah..what people say? terbaeekkk ! haha ! about 12.40 ,barulah MD balik rumah ,home sweet home gitu*

btw , byebye to fb  n blogg
:'(

lurve you till last breath~who? haha ! i even don't know act ,

9.6.11

happy ! :)

assalamualaikum !

ok , so tomorrow ada event..iaitu pergi buat project work add math dengan bosom bestie..yang sure buat dekat rumah balqis..yeay2! Md sangatlah happy sebab dapat hang out with them...farah n wan pun pergi..wati not comfirm yet..but i'll !haha ! nak spend time dengan diorang betul2 coz this year will be the last year for all of us..huhu..so sad bila teringatkan kembali..

act , after this 2nd sem ,*aceceh perasaan sat..MD want to do a lots of things..what people say?a'ah AZAM ..haha ! nak study giler2 for SPM , nak happy2 , tamaw sedih2 , nak buat yg terbaik dalam setiap yg MD lakukan , tamaw bersangka buruk , nak jadi muslimah yg berakhlak mulia*AMIN !..n then nak try berkawan dengan semua org ; D not all act..for certain je yg elok2 ! yg negative..daa ! byebye je la..
next , nak cover subjek form 4..tamaw main2 ! and fokus ! chaiyok MD 2x !!


last but not least , tamaw layan feelings :)


*act , it's hard to forget someone that give huge impact in our life , kan?
good men are meant to good women ,just pray for that..insya-Allah



maghrib suda..

 

~spread the lurve by me for you~


8.6.11

nite everbody !

hye2 ! jam kat lappie MD menunjukkan pukul 11.48 p.m sekarang..korang nak tahu tak siapa yang text-ing MD yesterday ??cik SYUHAILA rupanya..kawan MD yg satu ni..tadi dekat sekolah punya la happy semacam..rupa-rupanya nak story mory pasal KM..siapa KM? x payah lah tau..yg pasti seorang lelaki yg berumur 19 tahun adn he's quite good looking ,you! omg..1st time MD tengok pun..rasa dah lain macam..haha ! nak dijadikan storynya , cik ella ni beritahu yg KM tu baru balik dari holiday kat london for a month coz ikut abang dia yg further study kat situ..best giler ! *jeless kowtt,,haha ! yang x tahan ada satu scene KM ni dirai n disambut oleh seorang minah barat dengan hug n kiss u..huhu..dasyhat2..apa lagi KM x sempat nak avoid la..macam rela ja..haha ! bestnye KM dpt tgok live MU lawan dengan barca..baru je 2 days ago arrived MALAYSIA..

ada lagi2..ada satu lagi nak share..tadi gempur best la juga..haha ! MD punya la kalut set alarm bangun awal..tuttut malas nak pegi..haha ! gempur start pukul 9..MD sampai 15 minutes after that..haha ! ingatkan jadi the last person..rupa-rupanya da lagi lambat..so after recess about 11 somethings start pulak dengan add math..budak3 5 sc 3 dengan 5 sc 4 pun sampai (ni kelas yg x ambil arab)..hingaq juga budak laki dia..huhu !
n then MD masuk dengan group lah budak cekang kat kelas MD..yang x tahan tu..campur dengan budak laki..n one more think wondering tak kan lah satu group ja campur??but it's ok MD join juga..tapi 1st2 tu x dak yang nak join..malu punya pasal ! haha ! MD buat tataw ja..terus MD ambil chair and sit beside amir..act , not next to him...selang satu meja.. jadi ada 8 of us..4 boys n 4 girls..lagi 3 orang x hadir..oleh sebab satu kelas..so agak senanglah nak discuss..group kitaorang x da faci..so MD tanya je kat Balqis and other boys..kelakar betul lah boys..lawak2! x larat nak gelak..act kan MD nak buat 1 statement kat sini..boys is extra good when they have a sweet voice and have sense of humour...*tudia merawang jauh dah MD ! yang penting sekali dapat juga tambah ilmu pasal add math..x lah bosan sangat..today is good..tomorrow hope more good..


*esok fizik dengan kimia
: D

daa readers ! nite ! assalamualaikum !
12.05 a.m
8/6/11

6.6.11

gempur SPM !

hallu2...MD in the house ! haha..esok by 8 something kena pergi sekolah sebab ada gempur..huhui..bolehlah jumpa kawan2..oh bestnya ! terubat juga rindu MD..esok start dengan bahasa arab..and then rest..after that sambung pula dengan add math..harap2 best dan x bored...hah x sabarnya nak jumpa my bosom bestie..walaupun ada 2 orang x boleh datang..sebab apa? sebab diorang ada kat SMKA baling.ada kem easy add math.but it's ok..at least MD boleh juga jumpa assyifa , safawati , balqis ,syazleen and so on..x larat r nak tulis..

but satu MD nak share kat sini..tadi kan Md dapat mesej dari someone yang MD x kenal..nak taw x dya text apa?mula2 cam nie..ehehem

"assalamualaikum aminatul..sihat? i have a good news 2 u..x sabar2 nak jumpa esok ni(^_^)"

macam tu lah ceritanya..tadi chatting dengan assyifa..tanya dia kot2 lah dia yg bagi..tapi dia kata bukan dia..sapa lah agaknya???i'm doubt  + curious right now..takut pun ada juga..nak reply kredit pula o sen..haha


ok la tu ja MD nak kongsi pada petang yang indah ni
2.41 p.m


daa readers semua !



salam semua !

waduh..kira2 suda dekat 4 bulan MD x update blog..kali nie baru ada time nak post.huhu..aduhai nasib badan nak buat macam mana kan? biasa lah kan dah duduk hostel nie.. time cuti ni lah nak lepas gian tido..haha ! tu yang best tu..adoy MD semakin tension sebab SPM is just around the corner ! huhu , gila takut ! pas bukak sekolah dapat pula result peperiksaan pertengahan hari tu..*takutt derr* banyak saingan tul kat kelas MD..semuanya cekang2 !tu yang x tahan tu ..it's ok..ada masa lagi..pasni kena kurangkan facebook , blog , youtube ,4shared and so on.. cuti best ! tadi pegi hang out dengan old friendz..pegi MEKDI..melantak burger and coke..snap sana snap sini..pastu walk around masuk giant a,k,a KLC..haha !
penat tapi terbaeekkk wokk !

ok la..that"s all today..
salam readers !
1.25 a.m.(6/6/11)

18.3.11

holiday at medan , indonesia

salam , hye to all my readers..rasanya agak lama MD x update blog ,kan? as usual , buzy*kononnya..haha! a few days ago , Md n family went a trip to medan ,indonesia..biasa la kan cuti2 ni..pegi jalan2 release stress and semua kebende..to make short , memang best la pegi sana,sebabnya kena ligan dengan orang batak! haha,bukan pa,suruh beli barang diorang..ta larat nak beli..pegi sana , shopping2..

ok la yang paling penting nak shout kat sini !

MD proud to be malaysian !!!

nanti kita sambung story dekat entri lain ,ok?



18.2.11

new experience

assalamualaikum and good afternoon readers ! ok ari nie teramatlah gembira sebab dah boleh balik rumah..seminggu dok kat hostel..macam2 pengalaman MD dapat..oleh disebabkan bru je msuk sebab nak SPM..MD and kawan2 Md iaitu balqis and assyifa terpaksalah masuk dorm ummu aishah(2B)..tingkat dua pulokk dah !!...penat2 ! form 5 yang lain semua tingkat satu...but it's ok lah..so kitaorang je la senior..yang lain2 semua adik2 f1 , f2 gan f4..ari first baju dah kena lempaq dah..haha ! tu la..bukan nak tanya....ari selasa pula ade sambutan maulidur rasul..nak dijadikan cerita kenalah berarak dari sekolah sampai ke surau taman jati..pastu adew marhaban , nasyid , ceramah dan kuiz..pukul 12 sumthink balik terus ke hostel..lagi ape yer nak dikongsi? ha !, kasut tertinggal , rebut shower , ngantuk kat kelas (sumpah ngantuk gila sampai nak cium meja !) , basuh baju (cam poyo ja) , letih , prep and penggunaan perkataan AFTER ..haha..cam jakun ja..btw , minggu depan x balik , hope sangat nanti x boring..kalau x , adooyyy x boleh la MD nak bayang..
x pa , x pa..SPM ! SPM ! make some sacrifice...

petang ni nak shopping beli barang hostel..haha ! x cukup deh






8.2.11

perasaan saya ada ABC-campur2

hye readers, hb all of u? tengok lah tajuk entri ari nie..huhu..indeed , i'm so confused ryte now..kena buat drastik desicion..hurmm...so hard lah to think..should i or shouln't i?aishh...my parents kata ok, tapi Md rasa yg conversely pulakk...adooyyy...how can i tell u? nak ke x? nak ke x? dulu nak sangat masuk hostel , sekarang ada chance rasa macam tamaw ja masuk..banyak tul reasons2 yang ada dalam my mind..fikir tu la ni lah sampai naik pening kepala..dah la esok ada ULBS bm (ujian lisan bertaksirkan sekolah)*tul ka nie??and then suara pula tak da... macam na nie esokk????

nah epal sebiji :)







5.2.11

MR RIGHT?

assalamualaikum !
ehehem..tengok tajuk entri kali nie..haha !cam lawak ja kan? wujud ka mr right MD ? kadang2 kan perasaan aneh yang selalu orang panggil "cinta ", "suka", "sayang","rindu" datang tanpa diduga..betul tak?maybe its normal kalau kita ada some sort of de feeling kowt..tapi janganlah sampai express kat orang tu..nanti orang tu pulak yang terkejut..just keep it tightly..haha ! senang MD cakap tapi..act susah..jap2 hari valentine berapa ari bulan erk?x ingat la pulokk..tadi tengok tajuk HALAQAH minggu nie iaitu sejambak bunga pa ntah..mesti adew kena mengena dengan hari valentine kan??sapa lah sebenarnya valentine nie??so MD rasa lah sapa2 yang tengah "asyik 'dalam dunia sendiri janganlah sambut hari valentine nie..sambutlah hari2 sebab semua hari sama je..tu diaaa dah start balik meng-creeping..


ok tu je nak citer..
have a nice day yer readers2 sekalian



saya dalam mood yang saya sendiri kurang pasti..
mana MR right saya?

;)






4.2.11

homeworks !

hello readers ! arinie penat MD ber-blog walking cari blog yang buat tuto..bukan apa..suka sangat tengok diorang punya blog cantik2..ada cute icon lagi..huhu..bila blog Md nak cantik macam diorang..haha..seperti biasa,Md dah start merepek

aishh..hari raya cina mestilah nak rehat2 kan?bukak fb , buat post baru , tengok tv, tapi mak aihh homeworks banyak betul la..menganggu ketenteraman..math 1449/1 kena buat graph..14 graph..banyak kan? semalam dah berjaya siapkan peka kimia  dengan modul syariah..baru siap 2..arinie add math dah habis jugak..yeayyy! lega sikit..x lah kalut lepas nie.. act ,ada banyak lagi..jap2 nak list

composition essay
bio note
sejarah(nota dan latihan)
math 1449/1
nota komsas

tu je kowt...suda la..enaf,,x larat nak buat..mentang2 lah tahun nie nak ambil SPM..it's okay..chaiyok !






bersusah-susah dahulu , bersenang-senang kemudian..

ingat tu readers2 sekalian..






3.2.11

gumbira ~

Hai semua , (versi upin dan ipin)
Yeayyeay!! yesterday aminatul husna sangatlah gembira kerana dia dapat hang out bersama bestie2nya iaitu balqis , farah , wan ,syazleen , dan  fatira
Haha..suda start creeping lah pulookk..ok berbalik daripada tajuk entry kali nie yer..MD pegi KLC a.ka. GIANT kulim  about 1. 30 sumthing after pray zuhur..and then terus pegi KFC sebab dah janji jumpa kat sana..act , diorang datang lebih awal iaitu lebih kurang 11.00 then tengok citer KHURAFAT ..bestnya! MD x boleh tengok..momma and daddy tak kasi tengok wayang...huhu x pa x pa its okay..ok jadi nak dijadikan citer MD angkut  adek MD sekali yg bongsu iaitu afifah..sampai2 tu diorang tengah makan KFC .so disebabkan perut masih full pada waktu tu,MD just ngap2 cam cam tu jer..yg si kecik pula malu2 kucing..haha ! pastu kitaorang naik KLC shopping2..dalam hati tu terlintas nak beli bag dgn kasut..so berbekalkan duit RM 50-RM60 dapatlah beli new shoes  tu pun payah nak cari saiz kasut sebab my leg ni panjang..selalu mintak saiz yang paling besar..kasut yang MD beli nie saiz 40 tapi bolehlah muat2..sakit jugak jari-jari kakiku ini..tapi beg x dapat..bajet tak cukup J pastu pusing2..masuk giant beli ais krim n bahan keperluan seharian coz at that time my mom call and suruh beli..lebih kurang 4 .15 MD pun minta diri dulu tapi diorang nak dok sana lama2 sampai pukul 5


Murah je nie..cantik tak? J


Aleyn , farah and fatira


Wan di sana ! agak blur pic ini


Nokia C3 itu Farah punya, Samsung Champ tu ??

Apa yang farah gan fatira bz tu?text from??haha !








happy :)




2.2.11

morning2!


hye readers and peeps..today about 1 p.m. i'll go to KLC to hang out with my lubbie iaitu qis , farah belle ,and wan...wahh can't wait lah..so eager for dat moment..hope everythink is going good and in control
even my mom give me permission to hang out but there are still a few t & c..but nvm i still have a chance right?ok act , this entry x ade related pun dengan tajuk morning2 tu..haha..





aminatul husna is creeping and she feel guilty to someone else


1.2.11

you

yeay..today ade someone yg crazytocounqerofthevetopower make me feel jerk dgn si dya tu..nvm..i already expected aboud dat loooong tyme ago..thanx god lah kan sebab you dah tunjuk belang you..haha..you ade belang ke? tengok your face pun i do lah that you pretended like a desperatepeeps to be my friend..




next time watch our , babbee
x nak jadi baik dah
soon you make me your enemy , double triplee i make you as my revenge

1.1.11

HELLO WORLD :)


assalamualaikum !ok,hari ni nak citer pasal holiday kat teluk batik , lumut ,perak..*haha*tulis panjang2..saja,,k..lets begin yar..mula2 sekali , sebenarnya 25 aribulan tu abg kazen MD, abg Faris buat majlis bertunang..so MD n kazen , mak cik , tok ayah n semua kaum kerabat la pegi sana jadi rombongan meminang...jeng3..sapa perempuannya?hehe..kak Dalila..sweet n thin..cantik larh walaupun pakai bracet..pas tu baru larh kitorang jalan2 makan angin..pas dah check in kat teluk batik resort dan semua barai , petang tu pulak pegi teluk batik..alar dekat je dari resort , so MD satu family jalan kaki je..mulanya nak larh mandi tapi ramai gila orang , so pagi esok pulak baru lah dapat menikmati air masin teluk batik,haha

ni adik bongsu-afifah , pipot , fah ,gendut


ni pic orang  ,tangan gatai ambil,haha !


cantik kan air tu>>>??


my daddy yg sempoi siap pegang handbag mummy,


my sis~aimi nadhirah


my kasut~nak jugak masuk tangan tu!hihi :)

ok ,ok ,sambung balik citer , then malam tu pulak pegi makan ikan bakar kat belakang marina cove resort..makanan sedap and harga pun BERPATUTAN! $$$$$$$ haha ,kat sana jumpa lagi abg Faris n keluarga bakal mertuanya..

esok pula pegi IPOH..duduk kat hotel ritz garden..6.30 petang pegi pulak dinner kat restoren yg unik tul namanya"nasi lemak ayam kampung"..sedap n $$$$$ ...pastu balik hotel tengok final AFF SUZUKI CUP ! sampai terjerit2 tengok bola..haha ! safee gan ashaari terer habis !khairul fahmi pun terer !best la jugak..pastu keesokkan harinya dah nalik KULIM,,




cutie kali nie best !
:)