9.1.12

new year kat perlis :)

assalamualaikum reader(s) sekalian..okayy aritukan ari last day for 2011 iaitu,31/12 cik nana and family pergi makan angin di perlis..rancangan ni tak dirancang pun..mak cik nana yang terjah ayah...main2 macam tu je...and then..ayah setuju..so okayy la kan...lampu hijau dah bagi.apalagi bukan main seronoklah kitaorang adik-beradik..kitaorang bertolak dari kulim lebih kurang pukul 2 lebih so nak dekat maghrib baru sampai..penat la jugak..bukan apa penat tidor je..haha ! ha lupa pulak..time dalm kereta suddenly adik cik nana yang bongsu tanya kat mak..

adik(fah) : mak awat kita ta p ja pulau langkawi? kan dekat je dengan perlis? *waktu ni kereta ayah sedang melalui jeti ke p.langkawi

mak : ala fah ..mak tak planning la..tahun depan kita p okayy?

adik : hurmm...*muka tak puas hati

cik nana : alah perlis ni okayy pe..tahun depan kan ada lagi..lagi best..*selaku kakak sulung cuba memujuk ..hee :)


then sambung balik story..dah check in hotel kitaorang jalan kaki untuk solat maghrib di masjid yang berdekatan dengan hotel..kebetulan masjid tu dibina di atas pulau...hurmmm..betulka nie?tak tahu nak explain..yang pasti memang cantik..subhanallah  cantik sungguh ! so ramai pelancong tempatan termasuk family cik nana berpusu-pusu masuk..mau tak..ramai giler ! telekung pun tak cukup..so yang tak tahan tu..ade ker patut berlaku kecurian handbag waktu orang tengah solat?  ngek tol..nak curi pun pada2 lah sis..rumah allah kot..ko tak takut ker?? orang tengah solat boleh pula curi..teruk2 ! nak kata terambil..bohong r tempat tu sikit punya shining dengan lampu2..tak kan la tersilap ambil..kesian kat mak cik tu kan? and then..waktu tu cik nana tak tau lagi..adik cik  nana kebetulan duk solat tepi makcik tersebut bagitau kat cik nana pasal benda ni..cik nana cool jep..*wey teruk ta aku?haha ! mak cik nana yang panik ! and then datang satu kumpulan lelaki masuk ruang solat perempuan..apalagi terkejut la..rupa-rupanya laki si mak cik tadi..owh baru ku pahe..

and then dok sat kat luar masjid ambil angin sepoi2 bahasa..best ! borak2 and then pergi window shopping kat pasar..pasarkah? cik nana pun tak tau..beli cokelat bar , buah-buahan tempatan , jalan2 ambil angin malam sekali lagi..finally kitaorang balik hotel..penat doe :) okay the end..









cak ! hee

new year pun ada kes curi..hux! apa azam korang tahun 2012 nie?





4 comments:

maz azura said...

hapy new years adik =)

~Aminatul Husna Mahadzir~ said...

sama2 kak :) hpy new year too

~husnacerdik~ said...

mak cik!!!!!!aq jmpa blog kau...yeah!!!!!

~Aminatul Husna Mahadzir~ said...

amboii22..sedap2 panggil aku mak cik..bila kita bersedara nie?hahahaah

Post a Comment