11.2.13

extend cuti lagi boleh tak? :3

assalamualaikum people, huhu hati ini rasa berat meninggalkan rumah, hahak, ngada2 la!
okla so by tomorrow nana akan balik matrik semula , esok about 11 somethinx p rumah
kg paksu kat mana ntah, bertam? kepala batas? ntahla, tak sure pastu pukul 3 pulak nak ligan
bas lagi, haila, esok nak kena rushing2, huhu, so barang pon dah packing, yang terkoyak dah dijahit, yang nak dibawa sudah disimpan tapi yang nak disiapkan tak tersiap, hoho, apa lagi, tutorial la, especially math, gerun ceq aceni, *mental block dah aih gan math, tapi takpa, sebab nak masuk uni, ku gagahkan otak ni jua, hikhik,*eksaited kemain dia, pikir-pikir dan pikir, math tak susah, kita yang susahkan dia, u just need to solve it, yeay~~ semangat2! haa cakap bab pikir ni kan, teringat nana satu ayat nie dalam al-quran..

A004

Dan di bumi ada beberapa potong tanah yang berdekatan (tetapi berlainan keadaannya); dan padanya ada kebun-kebun anggur, dan jenis-jenis tanaman serta pohon-pohon tamar (kurma) yang berumpun dan yang tidak berumpun; semuanya disiram dengan air yang sama; dan Kami lebihkan buah setengahnya dari setengahnya yang lain (pada bentuk, rasa, dan baunya) Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi tanda-tanda kekuasaan Allah bagi orang-orang yang (mahu) berfikir serta memahaminya.

(ar-r'ad 13 :4)

ni nana boldkan so means that if we want to know somethinx, we need to think and think and think, so that is how leaning is gain, so dapatlah input, insyaAllah, tapi takpala kan, berbalik dengan tajuk entri di atas, better la juga balik matrik daripada otak karat tak belajaq, so till then my sayang bloggie, gonna miss tuk post dalam blog nie sebab nanako will not be here around.thats all, wassalam
 
till then
lots of love
nanako :)


1 comment:

Nurul I. said...

comel! awesome famili u have.
jalan jalan singgah kejap
nice to know u :)

Post a Comment